21 juni t/m 29 juli 2018  /  vernissage 23 juni 14.00 uur


 


Rens HoekstraRens Hoekstra (Beetsterzwaag, 1952)
Rens woont en werkt in het prachtige Friese watersportdorp Akkrum. Al vanaf haar jeugd schildert zij om in contact te komen met de essentie van de wereld die haar omringt. Rens onderzoekt beelden uit het dagelijkse leven en focust zich daarop om tot de kern te komen. Zij maakt aansprekende schilderijen van landschappen, mensen en dieren in een uiteenlopende context. De werken van Rens zijn figuratief, maar geabstraheerd en worden gekenmerkt door expressief kleurgebruik, licht en clair-obscur. Haar impressionistische toets is direct herkenbaar, maar laat ruimte voor de kijker. De forse penseelstreek geeft haar schilderijen dynamiek en monumentaliteit, haar werk is gelaagd en doorwerkt. Rens haalt haar inspiratie uit beelden van de dagelijkse realiteit of uit eigen fantasie. Haar werk heeft veelal de lichaams- en gezichtsuitdrukking van mens en dier als thema. De figuren zijn herkenbaar in hun emotie en spreken daarom tot de verbeelding.

Laura RominuCorina Laura Rominu (Alexandria, Roemenië, 1968)
Laura heeft haar opleiding als kunstenares genoten op de Kunstacademie in Boekarest. Hierna deed ze een vervolgopleiding schilderen van fresco's en Byzantijnse iconen. Later gaf ze hierin vele workshops in Maastricht en omgeving en ze exposeerde regelmatig in diverse galeries. In Wierden geeft ze al jaren een succesvolle cursus “realistisch portret schilderen” en workshops “abstract schilderen”. Met het huidige werk en de serie “Ik wil Zen zijn”, neemt Laura u mee in de atmosfeer van haar eigen theorie hoe Zen te blijven op de “golven van het leven”. De serie “Zen on the sea” is een vertaling in olieverf op doek. De portretten vertellen het geheim van de innerlijke ziel van de vrouw met haar individuele expressies en emoties. Op zeer krachtige wijze vertaalt zij haar ideeën en inspiraties naar vorm en kleur, waarbij het paletmes naast de grote kwast een geliefd hulpmiddel is. De nieuwste werken van Laura worden nu geëxposeerd in het Twentse Wierden.

 


Marja van ElsbergMarja van Elsberg (Almelo, 1942)
Van Elsberg is geboren en getogen in Almelo en heeft haar opleiding genoten aan de AKI in Enschede. Marja is begonnen als ontwerpster in het reclamevak en vervolgens heeft ze zich op de aankleding van gebouwen gestort, zowel binnen als buiten. Steeds zocht ze daarbij naar een relatie tussen haar ontwerp en de activiteiten in het gebouw. Marja heeft zich ontwikkeld als een allround autonoom kunstenaar. Ze leeft zich nu uit in meerdere kunstvormen. Stalen beelden, hardstenen en marmeren beelden, muzikaal gezaagd natuursteen, beeldjes van lood, ingekleurde pentekeningen, figuren van draad of extra dun staalplaat, klei, papier, etc. Momenteel werkt Marja veel met steen en staal. Haar stenen beelden hebben stevige vormen, die vragen om te worden aangeraakt. Haar stalen werk bestaat uit figuren gemaakt van onbewerkt cortènstaal. Marja’s kunstwerken zijn   steeds gericht op het functioneel versterken van openbare ruimtes, gebouwen en ruimtes.

 


                           
Rens Hoekstra                   Laura Rominu

                   
AMA                                    Marja van Elsberg


beelden
o.a. Joop Sipma, Elly van Gent, Frank Boogaard, Evert van Fucht

 

sculpturen/assemblages
o.a. AMA, Hanne Bloemen, Ton de Vreede

 

keramiek
o.a. Elt de Boer, Jan Kamphuis, Gerrit van Lieshout

 

glaskunst
o.a. Johan de Vries, Peter van Leeuwen, Trijnie Mohlmann