22 november t/m 30 december 2018  /  vernissage 24 december 14.00 uur


 


Marcel DuranMarcel Duran (Bolsward, 1962)
Marcel is opgegroeid in Bolsward, maar woont en werkt al jaren in Groningen. Hij volgde een klassieke opleiding tot beeldend kunstenaar aan de Academie Minerva in Groningen. Marcel schildert onderwerpen die hij om zich heen ziet: het landschap; de stad met haar gebouwen, straten en water; portretten en figuren. Hij werkt naar 'levende onderwerpen': voor portretten wordt geposeerd en landschappen worden 'en plein air' geschilderd. In een kort tijdsbestek dient de essentie van het onderwerp te worden verbeeld. Dat maakt zijn schilderijen bijzonder levendig, zeer sfeervol en intiem. Marcel legt overal zijn impressies vast, hij wil de sfeer, het wezen van een onderwerp pakken. De kunst van Marcel geeft de charme weer van het alledaagse leven. Zijn schilderijen roepen een sfeer op van schoonheid en intimiteit met onderwerpen uit zijn directe omgeving. Met zijn frisse en onvervaarde stijl van schilderen weet Marcel zijn onderwerpen raak neer te zetten.

Herman CoppusHerman Coppus (Horst, 1955)
Herman woont en werkt in het prachtige vestingstadje Ravenstein aan de Maas, waar hij ook zijn atelier heeft. Hij is opgeleid tot docent beeldende vakken aan de Academie Beeldende Kunsten te Maastricht. Docent is hij gebleven, maar daarnaast heeft Herman zich ontwikkeld als zelfstandig beeldend kunstenaar. Zijn beeldend werk kan het beste gezien worden in het licht van de traditionalistische moderne stromingen van de vorige eeuw, het Constructivisme en de Geometrische Abstractie. Dat zijn de inspiratiebronnen voor Herman. Hij heeft daarin een geheel eigen beeldtaal weten te ontwikkelen met een uitgesproken aandacht voor kleur, ritme en lichtwerking. Herman  heeft daarbij altijd graag geëxperimenteerd – en doet dat nog – met een zeer uitlopend scala van materialen, van papier tot kunststof. In zijn papierreliëfs spelen licht en schaduw een belangrijke rol, waarbij door het toevoegen van kleur verrassende effecten worden bereikt.

 


Dominique PrinsDominique Prins-Ciccoli (Saint-Raphaël, Frankrijk, 1963)
Dominique is geboren en getogen in Zuid-Frankrijk en woont sinds 1988 in het Nederlandse Huizen. Ze was altijd al bezig met allerlei kunstvormen. Dominique ontdekte echter in het jaar 2000 haar echte passie: boetseren, beeldhouwen en werken in brons. In korte tijd ontwikkelt ze zich razendsnel en als autodidacte creëert ze een geheel eigen stijl en handschrift.  Dominique gebruikt ter inspiratie voor haar surrealistische beelden vaak "de vrouw", voor haar een onuitputtelijke bron. Zij werkt zonder model of foto en maakt verder gebruik van tegenstellingen als zuivere eenvoud en overdrijving, bevroren bewegingen en pure vormen met een knipoog. Monique zoekt steeds de grenzen van het esthetische op zonder afbreuk te doen aan de harmonie en elegantie. Haar bronzen beelden, meestal vrouwenfiguren in allerlei ingewikkelde houdingen, zijn hierdoor mooi in balans, het is werk zit vol symboliek en is verfijnd, elegant en toch krachtig. 


                      
Marco Duran                   Dominique Prins

              
Herman Coppus            Tineke Szarzynski


beelden
o.a. Joop Sipma, Frank Boogaard,  Jac Wijnhoven, Evert van Fucht

 

sculpturen/assemblages
o.a. AMA, Hanne Bloemen, Tineke Szarzynski, Ton de Vreede

 

keramiek
o.a. Elt de Boer, Jan Kamphuis, Gerrit van Lieshout

 

glaskunst
o.a. Johan de Vries, Peter van Leeuwen, Trijnie Mohlmann