10 mei 2018 t/m 16 juni 2018  /  vernissage 12 mei 14.00 uur


 


Sari PiekSari Piek (Giethoorn, 1957)
Sari is geboren en getogen in Giethoorn en studeerde in Groningen aan de ABK Minerva. Zij schildert mensen, meestal gezichten. Kleur en monumentaliteit spelen hierbij een belangrijke rol. De nadruk ligt bij Sari op het schilderen, het uitbalanceren van een compositie. Verfbehandeling, compositie, penseelvoering, lichtval en kleurgebruik bepalen de uitstraling, intensiteit en zeggingskracht van haar koppen. Het gaat Sari niet om de verbondenheid met specifieke personen, maar om universele koppen die tijdloze emoties uitdrukken. In deze koppen zoekt zij schilderkunstige uitdagingen en oplossingen. Sari blaast de koppen op tot buitengewone formaten om een beleving tot stand te brengen. De koppen zijn door hun afmetingen onontkoombaar en ze confronteren ons met een andere werkelijkheid: een picturale realiteit die ons laat zien dat elk schilderij genoeg heeft aan zichzelf (citaten uit recensie Wim van de Beek).

Eric SchutteEric Schutte (Ommen, 1969)
Eric Schutte voltooide zijn opleiding tot Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. In zijn schilderijen en beelden onderzoekt Eric de wereld om hem heen. In zijn beeldende werk zijn twee richtingen zichtbaar, enerzijds het “klassieke” schilderen en aan de andere kant het meer “conceptuele “ ruimtelijke werk. De werken van Eric bezitten altijd een rationele basis maar tegelijkertijd een sterk emotionele ondertoon. Thema’s voor de schilderijen en beelden ontstaan vaak vanuit een onderzoek naar een gegeven als stofuitdrukking, ruimte, kleur, vorm enz. De verschijningsvormen in de wereld om ons heen zijn volgens Eric uniek en eenmalig . Deze visie is leidend voor zijn figuratieve manier van werken. Eric’s werk ontstaat vanuit het streven naar een “moment van zijn”; een beleven van tijd en ruimte zonder subjectiviteit. Deze ambitie laat werken ontstaan die bijzonder, intrigerend en tevens onthutsend alledaags blijken te zijn.

 


Jac WijnhovenJac Wijnhoven (Baarlo, 1944)
Jac is afkomstig uit Limburg, waar hij aan de HTS Elektrotechniek heeft gestudeerd. Hij heeft zijn werkzame leven in de techniek boven de rivieren doorgebracht. De liefde voor hout is hem van jongs af aangereikt door zijn vader, die timmerman was. Daarom is het niet verwonderlijk dat later het beeldhouwen in hout zijn grote passie is geworden. Jac is autodidact en heeft al snel zijn eigen “handschrift” gevonden, wat het best omschreven kan worden met de trefwoorden: organisch, krachtige simpele lijnen, scherpe vloeiende lijnen, knopen, mathematische vormen en gewaagde ijle dunne vormen. Zijn sculpturen zijn altijd uit één stuk, handgemaakt en tot een hoge mate van perfectie afgewerkt. Jac werkt het liefst met inlandse houtsoorten, zoals atlasceder, cipres, walnoten, esdoorn, elzen, essen en kersen. Zijn doel is om, naast de gewenste krachtige vloeiende lijnen, ook de natuurlijke textuur en kleur van het hout tot uiting te laten komen.

 


                           
Jac Wijnhoven                   Eric Schutte

                   
Sari Piek                             Evert van Fucht


beelden
o.a. Joop Sipma, Elly van Gent, Frank Boogaard, Evert van Fucht

 

sculpturen/assemblages
o.a. AMA, Hanne Bloemen, Ton de Vreede

 

keramiek
o.a. Elt de Boer, Jan Kamphuis, Gerrit van Lieshout

 

glaskunst
o.a. Johan de Vries, Peter van Leeuwen, Trijnie Mohlmann