29 augustus t/m 05 oktober 2019  /  vernissage 31 augustus 14.00 uur


 


Christiaan AfmanChristiaan Afman (Haren, 1970)
Het schilderen en tekenen zit Christiaan in het bloed. In 1993 voltooide hij zijn opleiding aan de Kunst Academie Minerva in Groningen als illustrator en in 1995 als 1e graads docent tekenen en schilderen. Daarna is hij blijven wonen en werken in deze stad. Christiaan heeft een warme en realistische stijl en schildert stadsgezichten en landschappen, die zijn waardering voor traditionele schilderkunst weerspiegelen. Zelf zegt hij hierover; “Mijn manier van schilderen is echter alles behalve traditioneel. Het doek is vooral in het beginstadium een slagveld; ik spat, veeg, schuur, kras en verwonder”. Gaandeweg werkt hij naar details toe en dan komt er ook nog wel eens een kwast aan te pas. Christiaan schildert overdag en veelal 's avonds in schemersituaties en geeft in warme tinten het hedendaagse stadsleven weer. Een waarneembare werkelijkheid maar altijd zodanig geschilderd dat er een werkelijkheid ontstaat van een eigen schilderachtige kwaliteit in een speciaal hem kenmerkend licht.

Sonja BrussenSonja Brussen (Gaanderen, 1974)
Sonja Brussen is  haar hele leven al een rasechte “outdoor girl”. De natuur heeft haar van jongs af aan op alle onderdelen gefascineerd. De liefde hiervoor verwerkt ze in haar schilderijen: het brengt haar volledig in haar element. Opgeleid door gedreven docenten en afgerond met de upgrade van ArteZ Hogeschool voor de Kunsten weet Sonja zich steeds te vernieuwen. Sinds 1998 werkt zij als professioneel kunstenaar, nu vanuit het mooie Achterhoekse Lochem. Met een uitbundige impressionistische toets maakt zij schilderijen met een heel eigen karakter, het liefst “en plein air” naar de waarneming geschilderd.  Sonja geniet een toenemende belangstelling van vooraanstaande galerieën en heeft een grote schare volgers. Als je naar haar schilderijen kijkt krijg je niet alleen het gevoel dat je daar zou willen zijn, maar besef je dat je daar ook bént. Sonja neemt je mee in haar eigen, verfrissende verbeelding en brengt daarmee het indrukwekkende buiten naar binnen.

 


Evert van FuchtEvert van Fucht (Beverwijk, 1939)
Evert is beeldhouwer in brons en heeft zich vanaf 1975 als autodidact ontwikkeld tot beeldend kunstenaar. Hij woont en werkt in Noordoost Nederland en maakt zowel vrij werk als beelden in opdracht. Wat Evert in wezen boeit is de schepping in al zijn facetten. Zijn ideeën ontstaan uit de verwondering, die hij ervaart uit natuur, tuin en woonomgeving. Evert laat met brons natuurlijke vormen ontstaan, welke echter geen kopieën van de werkelijkheid zijn. In deze ontstane vormen wil hij niet alleen de groeikracht van de natuur, maar tevens de schoonheid van het verval tot uitdrukking brengen. Everts beelden ontstaan en groeien door het stollen, buigen, smeden en lassen van het ruwe brons. Daarna brengt hij de beelden door patineren op kleur en laat door slijpen en polijsten zijn bijzondere contrasten ontstaan. Met deze geheel eigen werkwijze ontstaan bijzondere en boeiende objecten die de kijker verrassen en mee nemen op reis. 


                           
Christiaan Afman           Sonja Brussen

                   
Evert van Fucht              Ton de Vreede


beelden
o.a. Elly van Gent, Tineke Szarzynski


sculpturen/assemblages
o.a. AMA, Ton de Vreede


keramiek
o.a. Elt de Boer, Jan Kamphuis, Gerrit van Lieshout


glaskunst
o.a. Johan de Vries, Peter van Leeuwen, Trijnie Mohlmann